test

 1. Hem
 2. Byta djurförsäkring

När kan man byta djurförsäkring?

Generellt så är djurförsäkringen ett avtal på ett år. När den perioden är slut har du möjlighet att byta till en annan försäkring. Det spelar ingen roll om du betalar försäkringen per månad eller per halvår, du kan fortfarande bara byta när hela försäkringsperioden har passerat. Det är viktigt att inte ha något glapp i djurets försäkringsskydd så kontrollera vilket datum ditt avtal går ut, så kallad huvudförfallodag eller årsförfallodag. Försäkringsperioden framgår i dina försäkringshandlingar.

Byta hundförsäkring

Det är sällan problem med att byta hundförsäkring från ett bolag till ett annat så länge hunden är frisk och kry. När du tecknar försäkringen får du fylla i en hälsodeklaration och svara på några frågor om hundens hälsa. Om hunden har varit sjuk eller skadad så är det viktigt att kontakta oss så att vi får mer information och kan ge bästa möjliga rådgivning.

Det finns några situationer då det inte är lämpligt att byta hundförsäkring:

 • En hund som är äldre än 7 år
 • Om hunden har sjukdom eller problem som är återkommande, t ex problem med analsäckarna, hudproblem eller allergier.
 • Om hunden blivit sjuk eller skadat sig precis innan den nya försäkringen ska gå igång.

Läs mer om att jämföra hundförsäkring här.

Byta kattförsäkring

På samma sätt är det inte några problem att byta försäkring till katten så länge den är frisk och inte har några skador. Katter lider sällan av samma typ av ihållande åkomma som hundar, men det finns återkommande problem som kan ge en reservation i försäkringen. Fyll i hälsodeklarationen som du får när du ska teckna försäkringen och kontakta oss om du har några funderingar. Om katten har varit sjuk eller skadad så vill vi ha mer information så att vi kan ge bra rådgivning.

Det finns några situationer då det inte är lämpligt att byta kattförsäkring:

 • En katt som är äldre än 7 år
 • Om katten har problem med urinvägarna, t ex urinsten.

Läs mer om att jämföra kattförsäkring här.

katt ligger i sin husses knä vid datorn

När avslutas den tidigare försäkringen?

Den tidigare försäkringen avslutas inte automatiskt. Många gånger kan vi hjälpa till att säga upp den tidigare försäkringen om du meddelar oss detta.

Checklista vid byte av djurförsäkring:

 • Jämför både innehåll och pris innan du byter djurförsäkring.
 • Ta reda på när den tidigare försäkringens huvudförfallodag är.
 • Fyll noga och korrekt i en hälsodeklaration för djuret och meddela oss om hunden eller katten har haft någon sjukdom eller skada.
 • Sjukdom eller skada som har inträffat innan försäkringen går igång ersätts aldrig, oavsett typ av sjukdom. Om du har tecknat en ny försäkring långt fram i tiden och något händer med hunden eller katten innan den försäkringen startar måste du meddela oss detta.

Vad kostar en djurförsäkring?

Läs mer om våra försäkringar för hund och katt och räkna ut ett pris direkt.

Läs mer