test

Uppfödarförsäkring

 1. Hem
 2. Uppfödarförsäkring

Försäkring anpassad till dig som är uppfödare

Läs mer om de förmåner du har som uppfödare:

Försäkring för hunduppfödare

Försäkring för kattuppfödare

 • Vi erbjuder en av branschens bästa djurförsäkringar!
 • Du får bonus för de försäkringar dina valp- eller kattungeköpare tecknar hos oss.
 • Vi bjuder dig på kullförsäkring med dolda fel för dig som uppfödare – helt utan kostnad.
 • Till dig som har registrerat kennelnamn eller katteri-/stamnamn lämnar vi 30 % rabatt på både veterinärvårds- och livförsäkring.

  Om du har din kullförsäkring hos oss får du ytterligare rabatt för varje valp-eller kattungeköpare som tecknar sin djurförsäkring hos Moderna djurförsäkringar.

  Vi berättar gärna mer om dina förmåner som uppfödare. Kontakta uppfödarservice så hjälper vi dig.

 • Om du har tecknat en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring för en tik eller katthona så behöver du inget extra tillägg. Du behöver heller inte meddela oss att du ska använda hunden/katten i avel. Kejsarsnitt och förlorad avelsförmåga ingår.

  Livförsäkringen ger ersättning om hunden/katten till följd av sjukdom eller olycksfall förlorar sin avelsförmåga. Hunden/katten ska bevisligen ha haft förmågan att fortplanta sig. Det finns också begränsningar till ålder och antal försök som gjorts till parning. Läs mer i våra fullständiga villkor.

 • Om köparen försäkrar valpen/kattungen i Moderna djurförsäkringar ges rabatt på din egen försäkring i kommande försäkringsperiod. Köparen måste ange korrekt chip- eller registreringsnummer samt ha påbörjat betalning av sin försäkring.

  Köparen får dessutom en lägre självrisk i den veterinärvårdsförsäkring de tecknar för valpen eller kattungen.

 • Veterinärvårdsförsäkringen ersätter kostnader för högst två kejsarsnitt, under förutsättning att djuret inte tidigare förlösts med kejsarsnitt. Självrisken vid det andra kejsarsnittet är alltid 5 000 kronor plus 25% av överskjutande kostnad.

  För hundar av raserna Engelsk bulldogg, Fransk bulldogg, Bostonterrier och Chihuahua ersätts inte veterinärvård i samband med kejsarsnitt. Dock ersätts kejsarsnitt för dessa raser i samma omfattning som för övriga hundraser om hunden tidigare bevisligen själv fött fram registrerbar avkomma.

 • Nej, dolda fel på valpar eller kattungar omfattas inte av tikens eller katthonans veterinärvårdsförsäkring.
  Om du har en djurförsäkring hos Moderna Djurförsäkringar kan du enkelt teckna en kullförsäkring med dolda fel för valparna/kattungarna – helt utan kostnad! Läs mer om kullförsäkringen.

 • Föder man upp hundar eller katter räknas man normalt som näringsidkare. När man som näringsidkare säljer en valp eller kattunge till en privatperson omfattas man av Konsumentköplagen. Lagen skyddar konsumenten mot alltför oförmånliga villkor. När du som uppfödare säljer en valp eller kattunge till en konsument har du ett ansvar för de fel som djuret kan vara behäftad med, vare sig du vet om felet eller inte.

  Valpens/kattungens veterinärvårdsförsäkring gäller inte i första hand för dolda fel eftersom de funnits där när försäkringen tecknades. Däremot kan uppfödaren teckna en dolda fel-försäkring för de valpar eller kattungar som säljs. Säljaren av en valp/kattunge är skyldig att ersätta köparen för dolda fel upp till djurets köpesumma i tre år efter leveransen. Dolda fel-skyddet i kullförsäkringen gäller under denna tid (tre år).

 • Köparen av en valp eller kattunge ska teckna en försäkring direkt när de tar emot valpen/kattungen.
  Uppfödaren har en kullförsäkring som gäller för veterinärvård fram till att djuret levererats till den nya ägaren.

 • Nej, försäkringen omfattar inte hund eller katt som måste tas ur avel av avelshygieniska skäl.

  Avelhygieniska skäl kallar man sådana skäl som gör att det inte är lämpligt att avla på en särskild individ. Det kan till exempel vara att hunden/katten har en ärftlig sjukdom eller defekt eller att det finns en ökad risk för nedärvning av sjukdomen eller defekten. Hunden/katten har förmågan att fortplanta sig men det är inte lämpligt att avla på den.

 • Livförsäkring ger ersättning om hunden eller katten till följd av sjukdom eller olycksfall varaktigt förlorat sin avelsförmåga. Djuret ska bevisligen ha haft förmågan att fortplanta sig tidigare.
  Läs mer om detta i våra fullständiga villkor.