test

 1. Hem
 2. Blogg
 3. Köpa hund
 4. Topplista hundraser 2019

De mest populära hundraserna på webben

Om man ser till statistik över de hundar som registrerats hos Jordbruksverket under 2018 så ligger labrador i topp tätt följt av schäfer och golden retriever. Däremot ser topplistan över de mest populära hundraserna lite annorlunda ut på webben. De mest populära hundraserna på webben 2019 är:

 1. pomeranian

 2. fransk bulldog

 3. golden retriever

 4. mops

 5. rottweiler

 6. labrador

 7. tollare

 8. chihuahua

 9. american staffordshire terrier (amstaff)

 10. welsh corgi

 11. bichon havanais

 12. labradoodle

 13. border collie 

 

Kolla in topplistan 2018 över populära hundraser.

Läs mer om olika hundraser.

Vilken hundras passar dig? Gör vår test för att välja hundras.

 

Vad säger några hundägare?

"Bichon havanais är en perfekt hund för mig som bor i stan och som gärna tar med hunden överallt och på resor. Både storleken och mentaliteten. Den är för mig en allergivänlig ras som inte ger mig några allergiska besvär. Glad, lättlärd och härligt inkännande!"

”Jag ville ha en stor hund som sällskap och som vakthund. Jag hörde att många säger att rottweiler inte är en hundras man ska välja som första hund, men jag träffade några och föll för dem direkt.
Nu har jag två, och jag kan inte tänka mig bättre sällskap. De kräver ett tydligt ledarskap men är så otroligt lojala och tillgivna. Jag har 100 kg ren kärlek hemma!”

"Vår corgi Digby är väldigt lätt att leva ihop med. Han vaggar fram och viftar på sin lilla stump när han går. En glädjespridare!
Corgi är en glad och vänlig hund. Trots att de är små går de ståtligt och stolt och vet sin plats i familjen. Digby älskar sin familj och ber gärna om att bli kelad med. Om man slutar klia kan han krafsa med tassen eller buffa på en så att man fortsätter."

Läs mer om att välja hundnamn.

Vad innehåller en hundförsäkring?

Läs mer om veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring för hund.

Läs mer
Linnéa Kjellén